Muziek maakt leren leuker! Met deze leuke gatenteksten kunnen jouw leerlingen hun woordenschat verbeteren terwijl ze luisteren naar hun favoriete Nederlandse muziek.

Woordenschat en begrijpend lezen

Woordenschat is voor het begrijpen van teksten heel belangrijk. Er bestaat een sterk verband tussen woordenschat en begrijpend lezen. Leerlingen met een rijke woordenschat presteren beter in begrijpend lezen. Om een tekst goed te kunnen begrijpen, moet de lezer ruim 90% van de gebruikte woorden kennen. Oefeningen zoals deze helpen leerlingen hun woordenschat te verbreden op een leuke manier.

Twee gatenteksten

Download hieronder de gatenteksten van twee bekende Nederlandse liedjes. Print ze uit en zet de muziek op in de klas. Laat de leerlingen de gaten in de tekst invullen terwijl ze naar de songteksten luisteren. 

Download gatentekst Flemming – Automatisch

Download gatentekst Suzan & Freek – Honderd Keer

Lees verder

Woordenschatoefening voor Halloween

Halloween staat volgende maand weer op de agenda en we willen hiervoor graag een educatieve woordenschatoefening delen. Het belang van woorden van te voren aanbieden In dit interview met medeoprichter van Rezulto Marianne Verhallen deelde zij de tip om woorden voorafgaand aan het

Lees verder »