Blik met ons terug op het woordenschatfestival

Hartelijk bedankt voor jouw bezoek aan het Woordenschatfestival ‘Met woorden op reis’. Onder leiding van dagvoorzitter en ervaringsdeskundige Eus Akyol was er een vol programma met keynotes, TED-talks, lezingen en workshops. Het was een dag waar veel informatie werd gedeeld en opgedaan. Kijk je mee terug?

Bekijk de aftermovie van het Woordenschatfestival

Keynote Verhallen en Weessies

De keynote van Marianne Verhallen en Harald Weessies ging over dat een goede woordenschat stelt je in staat om woorden snel te herkennen, te begrijpen en je woordkennisnetwerk uit te breiden. Het brengt snelheid en plezier in het leren lezen. 

We kregen veel verzoeken vanuit de bezoekers of er een hand-out is van deze keynote. Marianne en Harald hebben speciaal voor jullie een blog geschreven.

Download hier de hand-out

De gouden tip van Margriet Sitskoorn

Speciaal voor de bezoekers van het Woordenschatfestival hebben wij aan Margriet Sitskoorn gevraagd of zij een gouden tip betreft taalonderwijs heeft. Hierop antwoordde Margriet:

“Je moet ervoor zorgen dat er in het onderwijs altijd verwondering en nieuwe ervaringen zit én dat je voldoende herhaalt. Die balans moet er dus zijn. 

Daarbij moet je je denk ik  realiseren dat de hersenen neuroplastisch zijn. En dat betekent dat ze voortdurend veranderen. Er komen voortdurend nieuwe cellen bij en nieuwe verbindingen tussen die cellen en als je kinderen blootstelt aan taal ontwikkel je dus de hersenen, de hersennetwerken en de taalnetwerken in de hersenen. Dat is ontzettend krachtig om te weten.” 

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws
en de activiteiten van Rezulto? Meld je dan aan voor
onze nieuwsbrief.