Download hier de extra woordenschatoefening, geïnspireerd op het vrolijke nummer “Mama kan alles” van K3! Deze creatieve oefening biedt een leuke en interactieve manier om de woordenschat van de leerlingen te consolideren. Op deze manier worden kinderen uitgedaagd om goed te luisteren naar de verklanking en om actief na te denken over de ontbrekende woorden.

Het is essentieel om kinderen gevarieerde lesmethoden aan te bieden om hun leerervaring zo boeiend en effectief mogelijk te maken. Deze woordenschatoefening vormt een aanvulling op de reguliere lesactiviteiten en biedt een leuke afwisseling die de betrokkenheid en hopelijk ook de motivatie van leerlingen vergroot. Door gebruik te maken van leuke liedjes als basis, wordt het leren van nieuwe woorden een plezierige ervaring voor de kinderen.

Gatentekst voor Moederdag

Download de gatenteksten van “Mama kan alles”. Print uit en zet de muziek op in de klas. Laat de leerlingen overleggen en de gaten in de tekst (hardop) invullen terwijl ze naar de songtekst luisteren. 

Download gatentekst K3 – Mama kan Alles

Lees verder

Suikerfeest

Extra woordoefening: Suikerfeest praatplaat

Op zondag 10 maart 2024 begon de ramadan. En op dinsdag 9 april 2024 eindigt het vasten en wordt het Suikerfeest, of Eid al-Fitr, zoals veel moslims het zelf noemen, gevierd. We hebben hiervoor een educatieve woordenschatoefening gemaakt. Hang de praatplaat

Lees verder »