Halloween staat volgende maand weer op de agenda en we willen hiervoor graag een educatieve woordenschatoefening delen.

Het belang van woorden van te voren aanbieden

In dit interview met medeoprichter van Rezulto Marianne Verhallen deelde zij de tip om woorden voorafgaand aan het onderwerp dat je behandelt te introduceren en in te zoomen op de betekenis ervan. 

Omdat onderwijs per definitie gericht is op nieuwe onderwerpen, is het belangrijk om kinderen eerst de nodige woordenschat te geven voordat je verder gaat. Dit geldt zowel voor het voorlezen van prentenboeken in de onderbouw als voor het behandelen van begrijpend-lezen-teksten in de midden- en bovenbouw, evenals teksten uit schoolmethoden zoals bij wereldoriëntatie.”

Woordenschat en Halloween

Om het onderwerp Halloween goed te introduceren bij jouw leerlingen, hebben we een extra praatplaat ontwikkeld die je niet in het reguliere lesmateriaal vindt. 

Deze oefening is ontworpen om de woordenschat van de leerlingen uit te breiden terwijl ze plezier beleven aan het leren over deze griezelige viering.

Laat de leerlingen met elkaar praten over de woorden en laat ze de praatplaat inkleuren.

Deze Halloween woordenschatoefening is niet alleen leuk, maar ook een geweldige manier om de taalvaardigheid van de leerlingen te vergroten terwijl ze in de geest van het seizoen komen. We hopen dat jullie leerlingen er plezier aan zullen beleven.

Download hier de woordenschatoefening Halloween

Tip: Zulke woordkaarten kun je zelf ook gemakkelijk ontwikkelen en tonen op het Digibord.

Lees verder

Suikerfeest

Extra woordoefening: Suikerfeest praatplaat

Op zondag 10 maart 2024 begon de ramadan. En op dinsdag 9 april 2024 eindigt het vasten en wordt het Suikerfeest, of Eid al-Fitr, zoals veel moslims het zelf noemen, gevierd. We hebben hiervoor een educatieve woordenschatoefening gemaakt. Hang de praatplaat

Lees verder »